Rubberwinkel webshop
Gratis verzending
vanaf eur 450
Topkwaliteit
alleen de beste materialen
Eigen fabricaat
van ontwerp tot eindproduct

PSI Pluggen

PSI Pluggen
WIJ ZIJN GESTOPT MET ONZE WEBSHOP EN LEVERING AAN PARTICULIEREN.

BENT U (KLEIN) ZAKELIJKE KLANT? GELIEVE UW AANVRAAG/BESTELLING TE STUREN NAAR
 
SALES(AT)HDRT(PUNT)NL

Het ideale afdicht systeem voor enkelvoudige doorvoeringen van leidingen is het PSI afdichtsysteem. Deze afdichtingen bestaan uit twee gelijke, halfronde rubberen schalen welke eenvoudig om de leiding wordt geklemd en vervolgens zorgvuldig in de doorvoer wordt geslagen. Standaard levert rubberwinkel.nl uit voorraard PSI pluggen in EPDM kwaliteit. Deze worden geleverd in een zwarte kleur en kunnen worden gebruikt voor een gas- en waterdichte afdichting (denk hierbij aan verwarmingsbuizen of waterleiding).

Op aanvraag zijn deze pluggen ook leverbaar in een Fire Safe (brandvertragende) uitvoering, Nitrile rubber (olie- en vetbestendig), Siliconen (bestand tegen grote temperatuurverschillen) en Viton (bestand tegen vele chemicaliën. PSI pluggen worden veel toegepast door vakmensen die actief zijn in de installatietechniek. Denk aan CV-installateurs.

Montage is zeer eenvoudig: en kent 3 stappen:
  1.  Controleer de opening van de doorvoer of boorgat. Deze dient altijd te worden schoongemaakt. LET OP! Er mag geen vuil meer inzitten, anders dicht de afdichting niet goed af!
  2. Aanbevolen wordt de binnenzijde van de opening alsook de binnenzijde van de PSI plug in te vetten middels een zuurvrije vaseline.
  3. Alvorens te monteren, zorgt u ervoor dat de af te dichten leiding of buis recht in het midden van de doorvoer zit. Plaats vervolgens de 2 helften van de PSI plug, waarbij de flens van de afdichting aan de drukzijde dient te worden gemonteerd, rond de door te voeren leiding of buis. Zorg ervoor dat beide helften goed tegen elkaar liggen, voor een goede afdichting. Tik (bij grotere maten wordt geadviseerd een plat stuk hout en een hamer) vervolgens voorzichtig de beide helften om en om in de doorvoer tot de flens de wand raakt. Sla de PSI plug nooit dieper dan de flens in de doorvoering!!! Voor een gasdichte toepassing dient de leiding aan beide zijden van het doorvoergat met een PSI plug te worden afgedicht.
Zoekt u een andere afmeting? Neemt u alstublieft contact met ons op.

 

Er zijn geen producten in deze categorie.