Rubberwinkel webshop
Gratis verzending
vanaf eur 450
Topkwaliteit
alleen de beste materialen
Eigen fabricaat
van ontwerp tot eindproduct

EPDM plaatrubber

EPDM plaatrubber

WIJ ZIJN GESTOPT MET ONZE WEBSHOP EN LEVERING AAN PARTICULIEREN.

BENT U (KLEIN) ZAKELIJKE KLANT? GELIEVE UW AANVRAAG/BESTELLING TE STUREN NAAR
SALES(AT)HDRT(PUNT)NL

EPDM of Ethyleenpropyleendieen-monomeer kent een uitstekend temperatuurbereik. Het wordt sterk aanbevolen voor buitentoepassingen, aangezien het zeer goed bestendig is tegen oxidatie, UV straling en ozon. EPDM heeft echter geen goede weerstand tegen olie en heeft geen hechtingseigenschappen.

Het is wel bestand tegen vele chemicaliën en oplosmiddelen en toont goede weerstand tegen een groot aantal corrosieve chemicaliën. EPDM wordt ook veel gebruikt voor dakplaten en tochtstrips. Ook in de automobielindustrie en bij toepassingen in heet waterafdichtingen is EPDM een veelgebruikte rubbersoort.

Net als de andere plaatrubbermaterialen geldt dat deze wereldwijd leverbaar in vele (budget)kwaliteiten. Hofland Deltaflex Rubbertechniek/Rubberwinkel.nl levert dit materiaal in 3 kwaliteiten. Een commerciële (ECO), Standaard en Excellente kwaliteit. De ECO en Standaard kwaliteit zijn EPDM/SBR kwaliteiten, waarbij het aandeel polymeer (EPDM) verschilt. Bij de ECO is dit minimaal 10%, bij de Standaard kwaliteit is dit minimaal 30%. De Excellente kwaliteit heeft een 100% EPDM polymeer. In alle gevallen voldoen deze kwaliteiten aan de REACH/RoHS en PAH normen zoals die tegenwoordig gelden. 

  • Genoemde prijzen zijn PER ROL en EXCL. 21% BTW!

Omdat rubber plaat leverbaar is in verschillende diktes, is de in het vakje genoemde prijs de prijs van de kleinste dikte. Wanneer u een dikkere plaat kiest, wordt de prijs automatisch ook hoger.

Al onze materialen voldoen aan de huidige Europese normen v.w.b. gevaarlijke stoffen en zijn dus REACH, RoHS en PAH conform. Hierdoor zijn onze materialen soms duurder dan die van andere aanbieders, welke veelal in Aziatische landen worden geproduceerd.


Er zijn geen producten in deze categorie.