Rubberwinkel webshop
Gratis verzending
vanaf eur 450
Topkwaliteit
alleen de beste materialen
Eigen fabricaat
van ontwerp tot eindproduct

NBR Plaatrubber

NBR Plaatrubber

WIJ ZIJN GESTOPT MET ONZE WEBSHOP EN LEVERING AAN PARTICULIEREN.

BENT U (KLEIN) ZAKELIJKE KLANT? GELIEVE UW AANVRAAG/BESTELLING TE STUREN NAAR
 
SALES(AT)HDRT(PUNT)NL

Nitril rubber of Acrylonitril-butadieen-rubber is een copolymeer van butadieen en acrylonitril. Het materiaal heeft een goede weerstand tegen olie en vetten (afhankelijk van de toegevoegde hoeveelheid polymeer) en biedt goede mechanische eigenschappen. Het heeft een hoge breukweerstand, kan goed tegen buigingen en samendrukking en laat gassen niet door. Het veroudert relatief langzaam. Het toont ook een goede weerstand tegen anorganische chemische producten met uitzondering van antioxydanten en chloor. Het geeft voldoende weerstand teen algemene koolwaterstoffen. NBR wordt veel gebruikt in de (petro)chemische industrie maar ook in garages en werkplaatsen.

Net als de andere plaatrubbermaterialen geldt dat deze wereldwijd leverbaar in vele (budget)kwaliteiten. Hofland Deltaflex Rubbertechniek levert dit materiaal in 3 kwaliteiten. Een commerciële (ECO), standaard en Excellente kwaliteit. De ECO en Standaard kwaliteit zijn NBR/SBR kwaliteiten, waarbij het aandeel polymeer (NBR) verschilt. Bij de ECO is dit minimaal 10%, bij de Standaard kwaliteit is dit minimaal 30%. De Excellente kwaliteit heeft een 100% NBR polymeer. In alle gevallen voldoen deze kwaliteiten aan de REACH/RoHS en PAH normen zoals die tegenwoordig gelden. 

  • Genoemde prijzen zijn PER ROL en EXCL. 21% BTW!

Omdat rubber plaat leverbaar is in verschillende diktes, is de in het vakje genoemde prijs de prijs van de kleinste dikte. Wanneer u een dikkere plaat kiest, wordt de prijs automatisch ook hoger.

Al onze materialen voldoen aan de huidige Europese normen v.w.b. gevaarlijke stoffen en zijn dus REACH, RoHS en PAH conform. Hierdoor zijn onze materialen soms duurder dan die van andere aanbieders, welke veelal in Aziatische landen worden geproduceerd.


Er zijn geen producten in deze categorie.